Αναγνωρισμένη από το κράτος.
Μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών
Σχολών Χορού Ελλάδος Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. και του
CID - UNESCO (Διεθνές Συμβούλιο Χορού)

Newsletter

Ενημερωθείτε μέσω e-mail

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σχολή Χορού Αγγελική Σβήγκα

Δορυλαίου 57 & Αμφιπόλεως
Κ. Τούμπα Θεσσαλονίκης,
54 454 Θεσσαλονίκη.

Τ: 2310 936355
E-mail: asvigka@otenet.gr, info@svigka.gr

Facebook:
www.facebook.com/svigka

Youtube:
www.youtube.com/svigka

Σχολή χορού Αγγελική Σβήγκα
ΑΡΧΙΚΗ > ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Βιογραφικό

Η Αγγελική Σβήγκα - Βαρβούνη σε μικρή ηλικία άρχισε το Κλασικό Μπαλέτο στις Σχολές Χορού του Νικολάου Μπαζάκα και της Κικής Αγραφιώτου στη Θεσσαλονίκη και έκανε μαθήματα πιάνου  στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.Συνέχισε τις σπουδές της και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της "Ραλλού Μάνου" στην Αθήνα.

Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια  Κλασικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Χορογραφίας, Μουσικοκινητικής Αγωγής (Orff&Dalcrose), Character, με τους Rosemary Brandt, Mikhail Berkut, Kalina Bogoeva, Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα και πολλούς άλλους Δασκάλους Χορού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής- θεατρικού αυτοσχεδιασμού, στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε με τη διδασκαλία σε Ιδιωτικές Σχολές Χορού και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.Δίδαξε για χρόνια χορό και κινησιολογία στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) και υπήρξε Καλλιτεχνική Διευθύντρια για δύο χρόνια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ρούλας Καφαντάρη στη Θεσσαλονίκη.

Το 1983 ίδρυσε Σχολή Χορού στην Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διδάσκει, χορογραφεί και οργανώνει παραστάσεις για τα παιδιά της Σχολής της. Δημιούργησε μεγάλο ρεπερτόριο Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού,χορογραφίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα,στιγμιότυπα και καθημερινές εικόνες,παραμύθια και θέματα από την Ιστορία,εμπλουτισμένες με χοροθεατρικά δρώμενα,παντομίμα,αφήγηση,ποίηση και στοιχεία "Μαύρου Θεάτρου".

Η Σχολή Χορού της Αγγελικής Σβήγκα είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με το Νόμο 1158/81 και Π.Δ. 457/83, είναι μέλος του Σωματείου  Ιδιωτικών  Σχολών  Χορού  Ελλάδος  (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.)  και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO  (CID-UNESCO, PARIS).